Експерт пивоваріння Їндржих Хейн запрошує на воркшоп в рамках IX Форуму пивоварів та рестораторів

13 Лютого 2020

Воркшоп
Відомий пивний експерт, засновник чеської компанії Czech Brewmasters Їндржих Хейн проведе для українських пивоварів пізнавальний дегустаційний воркшоп «Сенсорний аналіз та дефекти пива». Захід відбудеться в ході Міжнародного Форуму пивоварів та рестораторів (Рівне, заміський комплекс «Айвенго», 20-21 серпня).

Відзначимо, Їндржих Хейн – власник культових пивоварень «На Копечку» і Kunratice, експерт пивного ремесла. В його активі – налагодження успішного виробництва пива у 22 країнах, зокрема, і в Україні.

Учасники воркшопу матимуть змогу:

  • дізнатися про найбільш поширені дефекти пива: діацетил (вершкове масло), ДМС (варена кукурудза), 2,6-дихлорфенол (медицина), ацетальдегід (зелене яблуко), кисле пиво, транс-2-ноненаль (папір), окислене пиво, P-ментан-8-тиол-3-он (чорна смородина, котяча сеча), сульфат заліза (метал);
  • навчитися визначати дефекти в різних концентраціях;
  • довідатися про причини виникнення таких дефектів пива;
  • отримати важливі рекомендації щодо запобігання виникненню дефектів пива, а також навчитися, в окремих випадках, їх виправляти;
  • почути цікаві факти щодо особливостей роботи професійних дегустаторів;
    отримати інформацію про сенсорно-активні речовини;
  • дізнатися про сенсорний профіль пива;
  • покращити свої дегустаційні здібності та почути поради, як їх посилювати;
  • підготуватися до дегустаційного конкурсу.

Тривалість заходу – 8 годин, упродовж яких учасники здобудуть важливі для професійної діяльності й удосконалення бізнесу знання та навички. Після завершення воркшопу кожен отримає сертифікат про проходження семінару «Сенсорний аналіз та дефекти пива».

Вартість участі – 100 євро (сюди входять також спеціально приготовані зразки пива).

Прекрасним бонусом для пивоварів та власників пивзаводів стане органолептична оцінка пива їхнього виробництва (за наявності зразків), а також рекомендації від експерта щодо поліпшення його смакових якостей.