Опубліковано програму IX Міжнародного Форуму пивоварів і рестораторів, 20-21 серпня

07 Березня 2020

ПРОГРАМА
(попередня)

IX Міжнародного Форуму пивоварів і рестораторів

20-21 серпня 2020 року
Готельно-ресторанний комплекс «Айвенго»
(м. Рівне, Україна)

20 серпня

08:00 – 09:00
Реєстрація учасників. Кава-брейк.

Працює стенд з передплати журналів Beer Technologies і «Напої. Технології та Інновації».

Запис учасників секції шеф-кухарів (до 20 чол.)

Запис учасників work-shop від Йіндржиха Хейна на 9.04.20

Запис учасників бізнес-туру 9.04.20

Працює відео-хаб: запис інтерв’ю, коментарів і т.д.

09:00 – 17:00
Виставка-презентація обладнання, технологій і матеріалів для крафтового пивоваріння.

Працює аналітичний стенд компанії «Донау Лаб Україна» з експрес-аналізу якості пива (аналіз проводиться конфіденційно).

12.00 – 13.30
Працюють столи переговорів з представниками торговельних і ресторанних мереж, дистриб`торів пива.

12:00 – 16:00
Презентація продукції від фуд-партнерів Форуму: м’ясні вироби, сири, чіпси, всілякі смаколики.

09:00 – 09:25
Відкриття Форуму. Вітання від організаторів і партнерів

Катерина КОНЄВА, Надія ЯЩУК, засновники медіа-групи «Технології та Інновації», організатори Міжнародного Форуму пивоварів і рестораторів і Дегустаційного конкурсу East European Beer Award;
• Юрій СЕМЕНОВ, засновник Київської Пивної Ліги, співорганізатор Дегустаційного конкусу East European Beer Award;
• Володимир ПАШКО, директор компанії «Донау Лаб Україна» – Головний Лабораторний партнер;
• Галина ЛОСЄВА, генеральний директор готельно-ресторанного комплексу «Трипільське сонце».
• Максим УРАКІН, комерційний директор ІНТЕРФАКС-Україна – Генеральний Інформаційний партнер
• Андрій МЕДУХА, керівник відділу алкогольного ринку компанії «Партнер Декор».

09:30 – 10:30
ФОРУМ АКТУАЛЬНИЙ. Модератор – Катерина КОНЄВА, організатор Форуму пивоварів рестораторів, шеф-редактор медіа-групи «Технології та Інновації»

«Пивоварня від «а» до «я». Законодавчо-нормативне забезпечення діяльності пивовареного виробництва, в т.ч. зміни, які відбулися в 2019 р.».  – Сергій ВЕРЛАНОВ, голова Державної Податкової служби України.

Відповіді на питання.

«Крафтове пиво, торговельна марка, географічне зазначення: нові законодавчі норми і нові можливості».
– Інна ШАТОВА, заступник начальника управління промислової власності департаменту інтелектуальної власності Мінекономіки України;
– Вероніка БЕРЕЗАНСЬКА, начальник відділу реклами та зв’язків з громадськістю «Пахаренко і партнери», голова комісії з питань інтелектуальної власності ICC Ukraine.

ОБГОВОРЕННЯ

10:30– 13:30
Технологічний ФОРУМ «Технології та інновації: акцент на автоматизації і діджиталізації»

Модератор – Валентина МИКУСЕВИЧ, експерт з якості пива.

«Український хміль: Європа вже чекає. А Україна?». Тетяна ХАЛІМОН, президент Асоціації хмелярів України, засновник компанії «Хміль України».

«Пивоварний ячмінь в Україні: проблеми і перспективи». – Володимир ГУДЗЕНКО, кандидат сільськогосподарських наук, заступник директора з наукової роботи Миронівського інституту пшениці ім..В.М.Ремесла.

«Крафтове пиво на великих пивоварних виробництвах і ресторанних пивоварнях: переваги і недоліки». –
Батл між керівниками одного із пивзаводів (уточнюється) і пивоварні Альтбір (Сергій КОВАЛЕНКО, генеральний директор).

Тези:
• Навіщо виробляти крафт на великому пивзаводі – або в ресторані;
• Сприйняття крафтового пива масовим споживачем;
• Обмеження у виробництві крафтового пива на великому підприємстві;
• Додаткове обладнання для виробництва крафту – додаткові можливості.

«Дріжджі в пиві і в сидрі. Як управляти процесами?» – Богдан ДЕМЧЕНКО, представник компанії «Солод України», ТМ Fermentis.

«Безалкогольне пиво. Стандарти якості». – Костянтин КОРОЛЮК, науковець, представник броварні «Жилянська» (Київ).

«Від 2 місяців і довше. Як стабілізувати пиво за допомогою обладнання для розливу. З досвіду практичного пивовара». – Сергій КОВТУНЕНКО, пивовар, аналітик галузі.

Обговорення.

«Солод і тільки солод: формує аромат, створює текстуру, надає питкості. Лайфхаки від першої в світі зеленої солодовні». – Представник компанії Castle Malting (Бельгія).

«Нові технологічні прийоми для якісного пива». – Юрій ВОЙТЮК, представник компанії GEA–Україна.

«Лабораторія на пивоварні: від міні до сучасної високотехнологічної». – Володимир ПАШКО, директор компанії «Донау Лаб Україна».

«Алюмінієва банка – переваги та вигоди. Перший сервіс з мобільної послуги наливу в банки в Україні. Нові можливості для малих виробників». – Антон ЮХІМЕЦЬ, компанія BrewIt.

12:30– 13:00
Дискусія «Варимо пиво зі смаками: фрукти, ягоди, трави, прянощі. Перш за все – це: надійне обладнання, правильна водопідготовка, відібраний хміль, спеціальний солод чи… смак і професіоналізм пивовара?».

В дискусії беруть участь:
– Андрій ГАРМАТІЙ, представник компанії ZIEMANN HOLVRIEKA GmbH (Німеччина),
– Микола Михайлов, директор компанії «Хміль України» (Житомир);
– Сергій НАЗАРЕНКО, головний технолог компанії «ЮНІТЕК» (Україна)
– Віктор ВАЩУК, головний пивовар ALTBIER New Craft Story (Харків)
– Клара ГУТНІКОВА, засновниця Одеської Приватної броварні.

«Порівняння варочних порядків при виборі пивоварні та плануванні продуктивності виробництва: акцент на технологічність». – Роман МЕЛЬНИК, представник компанії SST (Львів)

13:30 – 14:50   
Обід

Презентація сирів, риби, морепродуктів та ін. продукції від фуд-партнерів.

Презентація пива і сидрів від партнерів Форуму – українських і зарубіжних пивоварень.

Презентація віскі і медових напоїв від партнерів – Ukrainian Craft Diastillers Association і Гільдії медоварів України.

14:50 – 15:00
Презентація книги «Історія пива у коміксах» від Лани СВІТАНКОВОЇ

15:00 – 16:00
ФОРУМ ВІСКІ

Модератор – Іван БАЧУРІН, президент Асоціації сомельє України.

«Таємниця елітного напою: в чому секрет популярності?». – Іван БАЧУРІН, бренд амбасадор компанії Moët Hennessy, експерт з віскі.

«Крафтові дистиляти в Україні і світі. Законодавчі підходи і перспективи для виробництва». – Валентина ПОПОВА, доцент Інституту післядипломної освіти Національного університету харчових технологій, академік Української технологічної академії, міжнародний експерт-дегустатор міцного алкоголю;

Обговорення:
– Пшемисл БРОЖ, «Кант» (Рівне),
– Василь КОЖАН, «Beer House» (Полтава),
– Сергій ШЕВИРЬОВ, експерт ринку міцних напоїв (Україна).

16:00 – 16:30
ФОРУМ ШЕФ-КУХАРІВ ПИВНИХ РЕСТОРАНІВ І ПАБІВ.

Модератор – Галина ЛОСЄВА, генеральний директор заміського комплексу «Трипільське сонце», член правління «Українського Кулінарного союзу», член Всесвітньої асоціації кулінарів усіх континентів (WACS), лауреат міжнародних кулінарних конкурсів у різних країнах світу, суддя міжнародного класу.

16:30– 18:00
Виступ-презентація

Практичне заняття: приготування вишуканих страв до різних стилів пива на кухонному виробництві «Трипільського сонця». Дегустація страв – на бенкеті на честь переможців Дегустаційного конкурсу пива East European Beer Award.

16:30– 16:40
TAPI: продовжуємо тему «Креатив і пиво – дві сторони однієї медалі». – В’ячеслав Шиш, представник компанії TAPI (Італія)

16:40 – 18:00
ФОРУМ ТОРГІВЛІ І МАРКЕТИНГУ «Найкраще пиво – те, яке продається!..»

Спікери:
– Ольга ЄРМОЛКЕВИЧ, представник компанії – імпортер пива AMKA (Польща), про експорт українського пива і вимоги до продукту з боку іноземних компаній;
– Денис ХАЛУПЕНКО, засновник компанії «Курінь», власник торговельної мережі з продажу вина і пива (Херсонська обл.), про поєднання двох напоїв-конкурентів на одній полиці;
– Сергій РАДЧЕНКО, менеджер пивоварні «Ред Кет» (Харків), про те, як легенда працює на бренд;
– Євген БІЛІЧЕНКО, засновник пивоварні «Дідько» (Київ), про креативний маркетинг як інструмент продажів пива;
– Сергій Гойко, головний пивовар ресторану-пивоварні «Пивна дума» (Київ), про формування асортименту і секрети любові споживачів.

«Проєкт «Український пет-тег». – Віктор ВОЛІВЕЦЬКИЙ, директор «Емсіті Компані» (Україна).

18:00 – 18:30
Підведення підсумків Форуму пивоварів і рестораторів.

Заключне слово від організаторів: Катерина КОНЄВА, Надія ЯЩУК – засновники інформаційно-видавничого проекту «Технологїі та Інновації».

Фотосесія біля бренд-волу.

20:00 – 23:00
Урочиста церемонія нагородження переможців Дегустаційного конкурсу East European Beer Award 2020.

Вечірній фуршет з презентацією пива і сидру від переможців і фіналістів Конкурсу.

21 серпня

11:00 – 17:00
На всі заходи 21 серпня – реєстрація і оплата додатково:

А. Пивний тур (відвідання кращих крафтових пивоварень і пабів Київщини із презентацією обладнання, технологій виробництва і продажів пива, дегустацією страв пивної кухні і фірмового пива).
Запрошуються партнери для проведення Пивного туру!

В. Колабораційна варка пива на пивзаводі чи пивоварні.
Запрошуються партнери для проведеня коллабораційної варки пива!

10:00-16:00

С. Ворк-шоп для пивоварів «Сенсорний аналіз і дефекти пива» від європейського експерта з пивоваріння Їрджі Хейна (Чехія). Вартість 100 євро.

Місце проведення – «Айвенго».