Вершковий стаут від Father's Brewery: після Форуму пивоварів і рестораторів відбудеться незвичайна колаборація!
04 Жовтня 2017
Міжнародна колабораційна варка крафтового пива від Father’s Brewery
У рамках Четвертого Міжнародного Форуму пивоварів та рестораторів «Пивоварня як успішний бізнес. Нові тенденції в крафтовому пивоварінні» (м. Рівне, 19–20 жовтня) для учасників Форуму буде організована міжнародна колабораційна варка пива від Father’s Brewery за ексклюзивним рецептом.
Що варимо: вершковий стаут
Про що говоримо: спілкування про технологічні процеси виробництва крафтового пива
Модератори: Олександр Лютий (Санкт-Петербург, Росія), Дмитро Некрасов (Дніпро, Україна), Тарас Фалик (Львів, Україна), Антон Паламарчук (Київ, Україна), Павло Губко (Рівне, Україна), Пржемисл Брож (Рівне, Україна)
Де: гастропаб Father, Рівне, вул. Степана Бандери, 24а
Коли: 20 жовтня 2017 року, з 9.30 до 18.00
Для кого: для пивоварів, технологів (з числа зареєстрованих на Форумі) – 8–10 чоловік.
Запис за телефонами: +38 (097) 75-92-583, +38 (095) 60-70-904
Координатор – керівник відділу реклами проекту «Технології та Інновації» Анна Панкратенкова.
Коротко про майбутнє пиво
- Назва: Father’s Stout
- Стиль: вершковий стаут
- Початкова щільність: близько 21%
- Сировина: солод Weyermann плюс лактоза і вівсянка
- Обладнання: Zip Technologies
- Метод: відварочний
У наступному номері журналу «Пиво. Технології та Інновації »читайте детальний репортаж про подію. Підписка на журнал триває.
Коментарі учасників колаборації
Олександр Лютий, головний пивовар ресторану-пивоварні «Папаша Клаусс» і ТОВ «Глобал брю», ТМ Brew Division (Санкт Петербург, Росія):
– Ідея була спільна з Father’s Brewery: ми вирішили зварити незвичайний стаут. Загальна ідея вже зрозуміла, але в процесі варки, можливо, будемо ще щось доповнювати, імпровізувати. Хоч я більше українець, ніж росіянин, варка в нас вийде міжнародною, бо я буду представляти петербурзьку пивоварню Brew Division. Настрій відмінний: їду на батьківщину! Чекаю на спілкування, обговорення та нові знайомства. Думаю, разом ми зваримо цікаве пиво!
Павло Губко, головний пивовар Father’s Brewery:
– Ідея зварити разом пиво з’явилася, коли співробітники Father’s Brewery побували на пивоварні у Олександра Лютого в Санкт-Петербурзі. Тоді ми ще не визначились, яке це має бути пиво, але під час спілкування вже висловлювали деякі думки. Отже, ми домовилися на середину жовтня… Раптом з’ясувалося, що на тиждень пізніше у Рівному буде проходити Форум пивоварів і рестораторів, на який з’їдуться ділитися досвідом всі кращі пивовари України! Тому було б неправильно не зробити колаборацію під час такого цікавого заходу. Коли цю ідею підтримали одні з найвідоміших пивоварів, розпочалася робота.
Перш за все треба було визначитися із сортом пива. Всі одностайно погодилися, що це має бути щільний мілк стаут з лактозою і вівсянкою. Друге питання – метод варки. Father’s Brewery працює на угорському обладнанні Zip Technologies, і тут за технологією не передбачено, щоб використовували відварочний метод затирання. Проте Олександр запропонував варити саме так, і це буде непросто! Але в цьому і полягає суть колаборацій, коли пивовари шукають нестандартні рішення. І третє: сировина має бути найкраща! Знов-таки одностайно ми вирішили, що для цього сорту візьмемо тільки солод Weyermann (Німеччина). Основні питання вирішили, всі інші технічні моменти будуть регулюватися по ходу варки.